19th Ave New York, NY 95822, USA

Zingeving van het leven…. blijf dicht bij je hart!

Ik vind het een ontzettend interessant onderwerp. Wat geeft zin aan je leven om elke dag je bed uit te stappen en je vaste patronen te doorlopen. En de dag erna hetzelfde en hetzelfde en hetzelfde….

We hebben een maatschappij/ een systeem bedacht en neergezet die heel veel voor ons bepaalt. Wetten en regels die vast staan en waar weinig bewegingsruimte in zit. Alles rondom Covid deed daar nog een schepje bovenop. Maar de gevolgen omtrent Covid gaf ons ook stof tot nadenken over onze basisbehoeftes. Door onzekerheid te creëren over onze gezondheid en vraagtekens te plaatsen bij onze relaties/ vriendschappen. Maar bovenal tikte het onze behoefte aan vrijheid aan. De drang naar het zelf keuzes kunnen maken. Gaan en staan waar we willen en op elk gewenst tijdstip. Maar ook om keuzes te maken in onze eigen voorwaarden met betrekking tot gezondheid.

De langdurigheid van Covid heeft nog een negatieve uitwerking. Wanneer we ons een tijdje hetzelfde bewegen dan worden de opgelegde beperkingen uiteindelijk ook gewoontes. En zo komen we steeds meer van ‘mens zijn ’af te staan en dus ook verder van onszelf. Onze basisbehoeften vervagen. De behoefte aan gezond voedsel, voldoende beweging, positief denken, ontspanning, vriendschappen en dus ook van een zinvol leven. Ik geloof erin dat we steeds meer een maatschappij/ systeem neerzetten die niet meer aansluit bij ons mens zijn. Dit kan ervoor zorgen dat we ons niet gezien en gehoord voelen, niet meer weten wie we zelf zijn maar ook negatieve en depressieve gevoelens ontwikkelen.

Het(weer) zoeken naar onszelf wordt vervolgens erg moeilijk gemaakt doordat er zo ontzettend veel aanbod is. Ik geloof in de basis van het mens zijn en niet in ingewikkelde theorieën. Het leven ‘leven’ gewoon zoals het bedoeld is. Dicht bij je hart! Je verhaal vertellen, je gevoelens uitspreken en je gevoel volgen! Dat is de juiste koers om op te varen. Het levenspad met al haar hobbels om te vallen en weer op te staan. Met als stip op de horizon onze zingeving van het leven.  

Ik heb HarteBrein opgezet om mensen weer kennis te laten maken met hun basisbehoefte. Zonder deze basis kom je niet verder op je pad waar je met een glimlach op terug kunt kijken. Maak weer keuzes vanuit je hart. Vertel je verhaal, doorleef je emoties, word je bewust van je patronen, maak andere keuzes en ga het doen! Geef zin aan je leven. Leef het leven waar je blij van wordt! Daar staat HarteBrein voor. Bel, app of mail mij voor een eerste afspraak. 

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.
Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.