19th Ave New York, NY 95822, USA

Niet alles lukt

Een mooie titel want zo is het. Niet alles lukt (in een keer) in het leven. Enkel je eigen doelen kan en mag je nastreven.

De een is er beter in dan de ander. Maar wat is beter? Het is een waardeoordeel en het levert je niets op. Dus hou het bij jezelf. En dit is ook een leuk zinnetje. Het wordt gezegd en gedacht zonder er echt over na te denken. Het is ook een zin die breder opgepakt wordt dan de betekenis ervan. Hou het voor jezelf of bij jezelf… het loopt door elkaar heen. Houden we tegenwoordig niet teveel voor of bij onszelf? Wanneer iets niet lukt, dan schamen we ons en voelt het als falen. Dit geeft een ongemakkelijk en onplezierig gevoel waardoor we er (liever) niet over praten. Maar hoe kunnen we ergens beter in worden of gewoonweg uit handen geven wanneer we het niet bespreekbaar maken? Waarom schamen we ons als we geen alleskunner zijn of hulp nodig hebben om iets te leren? Want hoe fijn is het, om te zeggen dat je iets niet kan, zodat anderen er op kunnen reageren? Waardoor er sociaal contact en verbinding ontstaat. Maar ook persoonlijke groei, waardoor je ‘rijker’ in het leven komt te staan. Wanneer je ‘niet alles lukt (in een keer)’ omarmt, dan zou het je zomaar ontzettend veel kunnen brengen. In ons individualistische maatschappij zou dit een mooie beweging zijn. We hoeven niet alles zelf te kunnen. We mogen om hulp vragen. Daar wordt onze wereld ook een beetje beter van. Win win!
Wanneer je de behoefte voelt om iets te willen veranderen (en het lukt je niet alleen) bel, mail of app mij. Voel je welkom.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.
Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.