19th Ave New York, NY 95822, USA

Coaching bij fysieke en mentale ziekte

Ben jij al een wat langere tijd ziek en voel je je niet (meer) gezien en gehoord? Laat jij minder van jezelf horen, omdat je misschien het gevoel hebt dat de omgeving je niet begrijpt. Of heb je het gevoel dat er niemand (meer) op jouw verhaal zit te wachten? Misschien ben je wel van alles (negatief) over jezelf gaan vinden? Mijn ervaring is dat je jezelf tekortdoet wanneer je je niet meer gezien en gehoord voelt. Waar is de krachtig persoon die je eerst was?  

In een eerste periode rondom ‘ziek zijn’ vind je veelal begrip vanuit je omgeving. Vaak verandert dit wanneer je voor een langere tijd ziek bent. Onze normen en waarden, overtuigingen en zelfbeeld spelen daarbij een grote rol. Voor jou, maar ook voor de mensen om je heen, zoals je partner of je werkgever. Onze maatschappij is weinig tot niet ingericht op ziek zijn. Terwijl het onze natuurlijk ‘zijn’ is om te om te helen. Te helen van bijvoorbeeld een virus. Maar ook om weer dichter bij je kern te komen. Want hoe komt het dat je in een burn-out terecht bent gekomen?  

Met mijn enorme doorzettingsvermogen en out of the box denken heb ik al veel bereikt in het leven. Mijn hobbels op mijn pad, waaronder ook de nodige ziektes, zijn niet op een hand te tellen. Laat staan op tien handen. Zoals een valpartij met de mountainbike, waaraan ik een complexe schouderblessure aan heb overgehouden. Door de juiste begeleiding en sport te zoeken heb ik nu weer een sterke schouder die goed functioneert. Maar ook mijn jarenlange metgezel genaamd migraine. Door het onderzoeken van de triggers en mijn voeding aan te passen heb ik vrijwel geen hoofdpijn meer. Momenteel detox ik vier weken lang om van de ziekte van Hashimoto af te komen. De reguliere medische wereld geeft aan dat het niet mogelijk is, maar ik geloof dat je lichaam en geest een groot zelfhelend vermogen heeft. Ook mentale ziektes zijn mij niet onbekend. Deze ziektes zitten vaak nog in de taboesfeer. Terwijl ik van nature een blij persoon ben en van het leven kan genieten tik ook ik soms de depressieve kant aan. Het depressieve gevoel is er ook plots ineens. Wanneer je mentaal ziek bent is het vaak niet aan je omgeving uit te leggen hoe je je voelt. Inmiddels weet ik wat ik zelf kan en moet doen om mij weer beter te voelen. En niet alles lukt in een keer. Hoe vaak ben ik na 50 meter wandelen niet rechtsomkeer naar huis teruggegaan? Kleine stapjes vooruit is ook goed.

Eigenlijk ben ik altijd in beweging om iets (voor mijzelf) beter te maken. Wellicht kan ik met mijn kennis, ervaring en persoonlijke eigenschappen een stukje meelopen op jouw pad. Samen kan je zoveel meer bereiken dan alleen! Met mijn eigenschappen puur en oprechtheid, verbinding, zelfliefde, vrijheid en groei ben ik er voor jou. Je hoeft het zeker niet alleen te doen. App of bel mij op: 06-10609445 of stuur een berichtje naar: info@hartebrein.nl 

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.
Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.