Over mij

Mijn naam is Quirine Jonker en het gezicht achter HarteBrein. Onze gedachten en handelingen vind ik ontzettend interessant en ben ik al meer dan 40 jaar mijn eigen spiegel met vallen en opstaan. Ik praat eenvoudig over het leven waardoor onderwerpen als veel minder zwaar worden ervaren. Mijn talenten zet ik in door emoties en gevoelens te vertalen en deze te filteren naar hetgeen waar jij blij van wordt. Mijn creatieve out of the box denken haalt je even uit je vaste denkpatronen waardoor er meer oplossingen en ideeën voor handen liggen. Ik geloof erin dat je snellere en betere keuzes kunt maken op jouw levenspad wanneer je je hart laat spreken. Ik geef je gesprekstof over het leven en theoretische kennis mee die het leven leuker, mooier en liefdevoller maken.
In de zomer van 2020 ben ik met een groot compliment geslaagd voor de HBO opleiding Mental Coach. Deze opleiding werd gegeven door Sonnevelt. Opleiders voor vitaal leven. Sonnevelt streeft al ruim 25 jaar naar een samenleving waarin vitaal leven voor iedereen bereikbaar en vanzelfsprekend is. In hun filosofie zijn lichaam en geest geen gescheiden werelden, maar beïnvloeden zij elkaar. Vitaliteit is alleen bereikbaar als lichaam en geest met elkaar in balans zijn. HarteBrein gebruikt de mentale technieken, theoretische en praktische kennis uit de opleiding om gedragsverandering te realiseren.

Mijn levenspad

Inmiddels woon ik al heel wat jaren in Alkmaar met mijn twee schatten van kinderen die inmiddels de puberfase in zijn gegaan. Wat vliegt de tijd! De tijd dat mijn kinderen geboren zijn in een relatie van een papa en mama zijn mooie jaren geweest maar ook heel bepalend voor waar ik nu sta in het leven. Ik heb gekozen voor een goed, liefdevol en avontuurlijk leven. Zonder de vader van mijn kinderen. Mijn kinderen geef ik mee dat eigen geluk ontzettend belangrijk is naast de basiselementen respect en liefdevol omgaan met de mensen om je heen. Blij dat ik deze stap gemaakt heb om het pad te volgen dat bij mij past. Inmiddels is er weer een partner in mijn leven. Hij moet wel super leuk zijn want anders was hij er niet! Ik ben daar trots op. Wanneer ik mijn levenspad ‘scan’ dan spreek ik uit dat ik het niet makkelijk heb gehad. Ik heb heel veel hobbels moeten nemen. Althans zo voelt het. Wanneer ik terug ga naar mijn jeugd dan ben ik daar matig positief over. Ik was een meisje die uitdaging zocht, met haar hoofd vaak ergens anders was, moeite had met regels, over het leven nagedacht en door velen als ‘anders’ gezien werd door mijn manier van denken en spreken. Maar ik had ook een aantal vaste vriendinnen, deed aan sport, zat op de havo en maakte plezier. Het constant nadenken over het leven was echt iets wat bij mij hoorde. Nooit stond mijn hoofd stil. Nu kan ik zeggen dat ik als kind en jong volwassene de wereld niet begreep. Zo snapte ik bijvoorbeeld de dood niet en kon ik mij er ook niet in berusten. Waarom zou ik verder leven als een dierbare er (plots) niet meer is? Met diepe dalen en grote hoogtes ben ik over mijn levenspad gaan lopen. Helemaal alleen want zo voelde dat. Om uiteindelijk de vrouw te zijn die ik nu ben. Een trotse mama met kinderen en een liefdevolle relatie. Op mijn levenspad van inmiddels 40 jaren heb ik ontzettend veel gezien, geleerd en gevoeld. Echter nu pas vallen sommige stukjes waar ik vroeger geen antwoord op kon krijgen op zijn plaats. Het is voor mij een grote leerscholing geweest om te ontwikkelen in hetgeen waar ik zo goed in ben. Vanaf jongs af aan handel ik vanuit gevoel en oprechtheid en met zelfreflectie ‘corrigeer’ ik. Dit maakt mij anders dan de mensen om mij heen. Een talent bijgeschaafd door vallen en opstaan. Mijn aangeboren eigenschappen zelfliefde, verbinding, puurheid, groei en vrijheid helpen mij daarbij. Emoties verwoorden en vertalen is voor mij ontzettend vanzelfsprekend en eenvoudig. Hoe fijn is het om  personen te helpen om dichter bij hun gevoel te komen om zo de zin van het leven leuker, mooier en liefdevoller te maken. Zoals het leven bedoeld is grap ik weleens!

Contact

Rekerstraat 25
1823 BB Alkmaar

KVK: 81788509
BTW: 187859899B01

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.